Ohjaajasta

Olen Jonna Nurmi (s. 1976), koiraharrastaja jo lapsuudestani saakka. Kokemusta on kertynyt useista eri roduista, eniten omakohtaisesti pyreneittenpaimenkoirista, beauceroneista, jackrusseleista ja presa canarioista, joita on kotona ollut vuosia. Tällä hetkellä kotonamme asustaa useita presa canariota, joita myös kasvatamme. Kokemusta on kertynyt useista eri lajeista, kaikki PK-puolen lajit on kahlattu läpi, lisäksi tottelevaisuus, agility ja pelastuspuoli ovat käyneet tutuiksi. Kilpaillut olen koirillani pääasiassa tottelevaisuuden ja jäljestyksen saralla. Näyttelyissä kävin ahkerasti FCI alaisten rotujeni kanssa ja myös aktiivisesti handlasin silloin muiden koiria. 

Olen ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, vuosia sekä Suomen Pyreneläiset r.y:n hallituksen varajäsenenä, Suomen Beauceron r.y:n hallituksen sihteerinä että Tampereen Vetokoiraseuran (TAVES) hallituksen varajäsenenä. Toimin myös pitkään kehätoimitsijana Pohjois-Hämeen kennelpiirissä, ennen nykyisten näyttelysääntöjen vaatimaan kehätoimitsijakortin uusimista. Kasvattajan peruskurssin suoritin Hyvinkäällä syksyllä 2006. Kasvatustyötä olen saanut ilokseni seurata läheltä useiden kokeneiden kasvattajien mukana. Ensimmäinen oma presa canario -pentueemme näki päivänvalon vuonna 2010.

Ongelmakoirien saralla olen itseoppinut ja -opiskellut, toki käynyt myös paljon erilaisilla kursseilla ja valmennuksissa liittyen sekä koiran kouluttamiseen että ongelmakoiriin. Korjattavakseni on "onnekseni" siunaantunut runsaasti pitovaikeustapauksia, jotka ovat jokainen opettaneet koirien käsittelystä ja koirista itsestään erittäin paljon! Ensimmäiset ongelmakoirat olen saanut käsiteltäväksi jo ennen kuin olen täyttänyt 15 vuotta, joten kokemusta ongelmakoirien auttamisesta on jo yli 30 vuoden ajalta! Osa näistä korjattavista koirista on myöskin aikojen saatossa jäänyt omistukseeni sekä kotiini, että uudelleen sijoitettuna. Olen myös vetänyt koulutusryhmiä mm. Valkeakosken kennelkerholla sekä omia yksityisiä ryhmiä. Vietti & Vaiston suositut tottisryhmät ovat pyörineet ympäri vuoden jo vuodesta 2014. 

Nykyään eläinala on kokonaisuudessaan päivätyöni. Ongelmakorjaamon ohella työskentelen omassa lemmikkitarvikeliikkeessäni, sekä ylläpidän ViVa Dogsports -koirahallia Valkeakoskella. Vapaa-ajalla koirat ovat myös isossa roolissa harrastusten ja kasvatustyön kautta. Koirat ovat siis elämäntapa! 

Powered by Aava 3